Lax- &Spenatpaj

Rekommenderar den här pajen den är hur god som helst!

Lax och Spenatpaj

Pajdeg
100g margarin
2,5 dl vetemjöl
3 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning
250g frusen bladspenat
500g lax

Överdrag
3 dl riven ost
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Nagga pajen med en gaffel och förgrädda den sedan i 10 minuter i 200 grader. Koka spenaten i mjölk och krama sedan ur vätskan, förslagsvis, låt det rinna genom en handduk. Lägg sedan spenaten i pajskalet och lägg sedan i laxen.

Blanda ihop den rivna osten, äggen och matlagningsgrädden, krydda med salt och peppar och häll det sedan över pajen.

Låt gräddas i ugn i 200 grader i ca 30-45 minuter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0