Söndag28April!

hejsan!
 
Har inte haft tid/ork att blogga dom senaste veckorna. Men tänkte berätta vad som hänt de senaste veckorna.
 
Allt började på fredagen den 12april. Vaknade med magont och illamående men sket i det och tvättade kl 7 sen blev det Iksu och träning sen åkte jag och syrran ner på stan och shoppade på kvällen blev det utgång med Caroline och Annicka även fast jag inte var i form trodde att skulle gå över men inte det. När jag kom hem efter krogen så spydde jag men lyckades verkligen inte få nå bra sömn pga magen. Lördag blev smärtorna värre och spydde men trodde det var magsjuka lr nått annat så försökt äta men apiten fanns inte där. Söndag blev ett helvete ont som fan och trodde jag var förstoppad lr nått för magen var svullen som tusan och fick inte i mig nå mat. ringde 1177 som gav tips som jag testade vilket resulterade i att allt åkte ut bak istället. så försökte med vätskeersättning eftersom jag inte fick behålla nånting. ringde 1177 engång till för att smärtan och frågade vad jag kunde äta dom sa att det var magsjuka... på natten mot måndag så ringde jag 112 pga jag inte kunde gå av smärtorna och för att jag ansåg att det inte kunde va magsjuka för det gör fan inte ont.. Men blev nekad ambulans för att jag var ung och frisk.. skulle ha is i magen och ta mig till vårdcentralen dagen efter.. Inte för att jag skulle fatta hur jag skulle ta mig dit när jag inte ens kunde gå pga smärtorna och att jag hade svimmingskänsla så fort jag ställde mig upp. så sömn blev det inte mycket av.. På måndagen låg jag i sängen hela dagen helt slut.. och ont hade jag... Men kunde som sagt inte ta mig till vårdcentralen och att sitta i väntrum kändes inte som ett alternativ.. Men natten mot tisdag höll jag seriöst på bryta ihop ringde 1177 och hon jag prata med då hade då lite vett innanför pannbenet hon sa direkt att efter min symtombild så var det blindtarmen skulle hon säga och att jag direkt skulle ta mig till akuten.. Så jag var tvungen att ta mig 3 trappor ner även fast jag höll på tuppa av i varje steg och smärtan var inte att leka med.. Men lyckades ta mig till akuten med taxi.. tur för mig att ingen var i väntrummet så fick komma in på direkten.. gjorde massa tester och undersökningar. Hade en snabbsänka på 200 som egentligen ska ligga på 5 kanske... så jag hade en bakteriell infektion i kroppen så fick smärtlindring och 2sorters antibiotika och blev inlagd på kirurgen 1 kl.3 på natten.. skulle dricka 8dl kontrastvätska innan kl5 skulle vara nere och göra skiktröntgen då.. Men blev komplikationer.. fick klåda i ansiktet och på kroppen så blev ingen röntgen... Så fick åka upp å få smärtlindring så jag kunde sova....
 
vaknade och fick veta att jag skulle göra en ny röntgen kl 21.30 på kvällen skulle äta kortisontabletter.... sen blev det skit med det pga att alla sa olika så blev ingen röntgen, skulle göra gynundersökning istället.. så blev det kl20på kvällen.. men där vare inge fel, hon trodde det var blindtarmen.. så blev skiktröntgen ändå skulle dricka 1liter kontrastvätska den här gången plus att jag var tvungen att ta nya kortisontabletter.. var hur äckliga som helst... men dom vågade inte spruta in någon vätska för dom trodde jag skulle få en allergiskreaktion i kroppen... så dom kunde inte se blindtarmen osv. fick varken äta eller dricka på några dagar eftersom om jag skulle behöva operera mig.. vilket var sjukt påfrestande att inte ens få dricka.. droppet man har är inte direkt mättande..
 
sen någon dag kom dom framtill att dom trodde att blindtarmen brustit så blev ultraljud för att kolla om det var nå vätska dom skulle ta bort eller om antibiotikan kunde fixa bort det själv.. och tydligen var det så lite att det skulle försvinna.. 
 
lyckades inte äta mycket på sjukhuset.. hade ingen aptit.. 
 
på fredagen den 19april blev jag utskriven... hade då lyckats spy pga för lite mat och jag tog antibiotika tabletter för första gången... 
 
blev hämtade av min storebror... hämtade ut antibiotika sorterna som jag skulle ha på apoteket.. blev 2sorter som skulle tas 3 ggr/dag i 7 dagar.. 
 
Mådde pyton när jag kom hem spydde på kvällen.. kunde inte äta något förutom fil..
 
Lördagen blev det att åka hem till mina föräldrar på kvällen.. spydde i bilen på väg hem.. ringde 1177 för att koll om jag var tvungen att åka in på akuten.. men hon hörde aldrig av sig som hon sa så blev att åka hem och hoppas att jag skulle få slippa spy.. 
 
var helt kraftlös i några dagar.. Blev lite bättre så torsdagen blev det att åka in till Umeå och skriva akutsjukvårdsprovet.. vilket kändes som att det gick helt okej.. så hoppas på minst E.. sen följde jag mamma och pappa på Maxi och djurmagasinet.. så blev riktigt mycket att gå efter att ha gått mest till toaletten.. så vart helt slut..
 
Men blev en sväng senare på kvällen till Ica på centrum och handla men var inte det lättaste jag gjort..
 
På fredagen blev det att tvätta 7-10 sen efter lunch åkte jag till praktikplatsen jag ska va på och fick schema och se vart man ska byta om och hämta kläder..
 
sen på eftermiddagen åkte jag och Linnea hem till Brände med bussen för att på lördagen åkte vi till Sundsvall på Ikea och Birsta city jag, mamma, pappa, Linnea och Elin + hundarna...  var jobbigt att gå så mycket men hade riktigt trevligt.. köpte lite smågrejer.. och en ny jacka + en stickad tröja..
 
Idag blev det att vänta till pappa hade bytt till sommardäck på bilen och att min lillebror hade kikat på radion i bilen.. Så tog oss från Brände kl. 19 ungefär..
 
Hemma har jag läst bloggar och kollat runt på internet och hunnit duschat så nu blir det att sova så jag tar mig upp imorrn..
 
Har tänkt åka ner till sjukhuset och hämta kläder och fixa ett skåp tidigare.. börjar inte förrän 13.30 imorrn och jobbar till 21.30.. är riktigt taggad men nervös..
 
jag hoppas verkligen att magen håller är egentligen sjukskriven till den 5maj men jag orkar inte missa praktiken vill bli klar med utbildningen till jul så ska kämpa på och hoppas jag håller...
 
bjuder på en bild när jag är helt slutkörd!
Pusshej!
//Jenny
 
 
 

Måndag8April!

Hej!

Skriver typ ett inlägg per vecka, men bättre än inget alls. 
 
Förra veckan var det påsklov men hade omprov i pyskologin på fredagen som jag klarade den här gången som tur va. Vilket känns skönt att slippa tänka på den kursen.
 
Nu är det bara etik och människans livsvilkor som jag har prov i nästa fredag och akutsjukvården som jag har prov i vecka 17 på torsdagen sen blir det praktik inom akutsjukvård tills 31maj sen är det sommarlov. Är lite skolless nu så ska bli skönt med praktik så man slipper plugget ett tag iaf och kan ju hoppas att dom här veckorna går fort och att man lär sig mycket. I sommar blir det förhoppningsvis jobb hela sommaren så man kan tjäna lite pengar. Hoppas bara dom hör av sig snart så jag är säker på att jag får nå sommarjobb annars blir jag ju less.
 
Förra måndagen var jag hem till mina föräldrar och åt grillat för första gången för i år. Riktigt gott men längtar tills sommaren när man kan grilla och äta utomhus. Men verkar ju långt bort bara för att snön ska hålla på komma tillbaka hela tiden...usch.. Ge mig sommar och värme nu tack!
 
I helgen blev det utgång på fredagen med Linnea och Em på Allstar sen lördagen blev det på utgång på Lokal med Linnea. Blev nykter utgång båda dagarna och det var riktigt skönt att slippa vakna bakis och att jag kunde fara å träna på Iksu både lördag och söndag utan att känna mig död, så det var ju helt underbart. 
 
Idag blev det att plugga på förmiddagen och efter lunch sen käka middag innan Iksu. Blev att köra bröst, mage och vader idag. 
 
Beach13!
 
//Jenny

RSS 2.0